Ostatnio oglądane

F_3_1399026639.jpg

goszka

Sos Martina - najlepszy sos do ryby

Pomidorowo-ziołowy sos do ryb. Dominującym smakiem sosu jest estragon z cytryną. Jest to mieszanka, która wybornie pasuje do łososia lub dorsza.

Sos Martina - najlepszy sos do ryby
Autor zdjęcia: goszka

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Posiłek:

      sosy

    • Czas całkowity:

      10 minut

Składniki:

  • 2 pomidory
  • 0.25 cebuli czerwonej
  • 0.5 ząbka czosnku
  • 100 ml oliwy
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka świeżego estragonu
  • 1 łyżka świeżej bazylii
  • 1 łyżka koperku
  • 1 łyżka szczypiorku
  • 1 łyżka pietruszki
  • do smaku sól i pieprz

Wykonanie:

1.

Pomidory umyć, możesz ściagnąć skórkę, jeśli nie lubisz. Usuń gniazda nasienne. Pokrój w kostkę.

2.

Cytrynę sparzyć, skórkę zetrzeć, sok wycisnąć.

3.

Mały kawałej czerwonej cebuli bardzo drobno poszatkować. Mały ząbek czosnku lub pół większego drobno posiekać lub zmiażdżyć.

4.

Wszystkie zioła drobno posiekać.

5.

Wszystkie składniki ze sobą wymieszać. Tuż przed podaniem podgrzać, ale nie gotować.

Przepis dodano 17 kwietnia 2011

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane