Zaloguj się żeby móc ocenić.
Piotr
Chińszczyzna po polsku
-
Porcje:
2
-
-
Czas całkowity:
1 godzina
-
Czas marynowania:
8 godzin
-
-
Dodatkowe narzędzia:
wok
Składniki:
- 300 g filetu z piersi z kurczaka
- 3 marchewki
- 3 korzenie pietruszki
- 1 seler
- 1 por (lub cebula)
- 1 czerwona papryka
- 3 łyżki sosu sojowego
- 4 łyżki oleju
- 1 jajko
- 200 g ryżu
- szczypta pieprzu
Wykonanie:
1.
Warzywa obrać i pokroić w zapałki.
2.
Kurczaka pokroić w drobne kawałki, przyprawić do smaku, zalać sosem z jajka, sosu sojowego oraz 3 łyżek oleju. Odstawić do lodówki na parę godzin.
3.
Ryż ugotować w osolonej wodzie.
4.
Warzywa wrzucić na głęboką patelnię lub wok i usmażyć.
5.
Dodać kurczaka z sosem i smażyć jeszcze przez parę minut.
6.
Podawać z ugotowanym ryżem.
Przepis dodano 24 kwietnia 2011
Skomentuj pierwszy!