Ostatnio oglądane

F_9_1301249333.jpg

Piotr

Chińszczyzna po polsku

czyli smażone warzywa z kurczakiem i sosem sojowym.

Chińszczyzna po polsku
Autor zdjęcia: Piotr

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Posiłek:

      obiad

    • Czas całkowity:

      1 godzina

    • Czas marynowania:

      8 godzin

  • Dodatkowe narzędzia:

    wok

Składniki:

  • 300 g filetu z piersi z kurczaka
  • 3 marchewki
  • 3 korzenie pietruszki
  • 1 seler
  • 1 por (lub cebula)
  • 1 czerwona papryka
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki oleju
  • 1 jajko
  • 200 g ryżu
  • szczypta pieprzu

Wykonanie:

1.

Warzywa obrać i pokroić w zapałki.

2.

Kurczaka pokroić w drobne kawałki, przyprawić do smaku, zalać sosem z jajka, sosu sojowego oraz 3 łyżek oleju. Odstawić do lodówki na parę godzin.

3.

Ryż ugotować w osolonej wodzie.

4.

Warzywa wrzucić na głęboką patelnię lub wok i usmażyć.

5.

Dodać kurczaka z sosem i smażyć jeszcze przez parę minut.

6.

Podawać z ugotowanym ryżem.

Przepis dodano 24 kwietnia 2011

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane