Ostatnio oglądane

AC_1322235426.jpg

karina

Smażone buraczki Babci

Tradycyjne buraczki z kminkiem podawane na ciepło.

Smażone buraczki Babci
Autor zdjęcia: karina

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Posiłek:

      część obiadu - warzywo

    • Kuchnia:

      polska

    • Czas całkowity:

      15 minut

Składniki:

  • 300 g ugotowanych buraków
  • 1 łyżka kwasku cytrynowego
  • 1 łyżeczka kminku mielonego
  • 1 łyżeczka kminku
  • szczypta cukru (opcjonalnie)
  • 1 łyżka masła

Wykonanie:

1.

Buraki zetrzyj na grubej tarce.

2.

Na patelni rozgrzej masło i wrzuć buraki. Smaż około 5 minut na średnim ogniu. Dopraw kwaskiem cytrynowym i kminkiem. Jeśli są mało słodkie, dodaj też trochę cukru. Dokładnie wymieszaj.

3.

Buraczki należy podawać na ciepło.

Do potrawy podawać:

Tradycyjne zrazy wołowe i ziemniaki

Przepis dodano 26 sierpnia 2011

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane