Zaloguj się żeby móc ocenić.
marysia
Filety śledziowe w śmietanie z jabłkiem
-
Porcje:
4
-
-
Czas całkowity:
2 godziny
-
Składniki:
- 250 g filetów śledziowytch
- 1 jabłko
- 1 cebula
- 100 ml gęstej śmietany
- 1 cytryna
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- do smaku pieprz
Wykonanie:
1.
Filety śledziowe, umyć, zalać wodą w naczyniu i pozostawić na 1,5 godziny.
2.
Cebulę obrać, umyć, drobno pokroić.
3.
Jabłko umyć obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Polać sokiem z cytryny.
4.
Do miseczki włożyć cebulę, jabłko, doprawić solą, cukrem, pieprzem. Dodać śmietanę, wszystko razem wymieszać.
5.
Na półmisku ułożyć pokrojone śledzie, polać sosem, podawać.
Przepis dodano 29 stycznia 2012
Skomentuj pierwszy!