Ostatnio oglądane

F_6_1308498532.jpg

marysia

Filety śledziowe w śmietanie z jabłkiem

Potarte jabłka bardzo dobrze współgrają ze smakiem śledzi.

Filety śledziowe w śmietanie z jabłkiem
Autor zdjęcia: marysia

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    4

    • Dieta:

      zdrowa

    • Okazja:

      przyjęcia i imprezy

    • Kuchnia:

      polska

    • Posiłek:

      przystawka

    • Czas całkowity:

      2 godziny

Składniki:

  • 250 g filetów śledziowytch
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 100 ml gęstej śmietany
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • do smaku pieprz

Wykonanie:

1.

Filety śledziowe, umyć, zalać wodą w naczyniu i pozostawić na 1,5 godziny.

2.

Cebulę obrać, umyć, drobno pokroić.

3.

Jabłko umyć obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Polać sokiem z cytryny.

4.

Do miseczki włożyć cebulę, jabłko, doprawić solą, cukrem, pieprzem. Dodać śmietanę, wszystko razem wymieszać.

5.

Na półmisku ułożyć pokrojone śledzie, polać sosem, podawać.

Przepis dodano 29 stycznia 2012

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane