Ostatnio oglądane

F_12_1302632737.jpg

Hanka

Gulasz wołowy

Gulasz wołowy

Gulasz wołowy
Autor zdjęcia: goszka

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    4

    • Posiłek:

      część obiadu - białko

    • Czas całkowity:

      2 godziny

Składniki:

  • 700 g wołowiny na gulasz
  • 2 duże cebule
  • 2 łyżki oleju
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka czerwona

Wykonanie:

1.

Mięso pokroić w kostkę o bokach 2cm. Cebulę pokroić w piórka. Papryki pokroić w kostkę.

2.

Tłuszcz na patelni mocno rozgrzać. Wrzucić mięsko, obsmażyć z wszystkich stron na dużym ogniu. Dorzucić cebulę. Chwilę podsmażyć. Podlać wrzącą wodą, około 100ml. Dusić pod przykryciem przynajmniej 1.5 godziny. W między czasie sprawdzać i podlewać wrzątkiem. 20 minut przed końcem dodać papryki.

3.

Gdy mięso jest już miękkie posolić i popieprzyć według upodobań.

Do potrawy podawać:

Można podać z kaszą jęczmienną lub gryczaną oraz buraczkami. Można też podawać z pleckami ziemniaczanymi.

Przepis dodano 23 marca 2012

Komentarze (1)

turbo_kucharz 22 czerwca 2012 18:07 #1 reply report
Pycha! Jadłem!:)

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane