Zaloguj się żeby móc ocenić.
Składniki:
- 700 g wołowiny na gulasz
- 2 duże cebule
- 2 łyżki oleju
- do smaku sól
- do smaku pieprz
- 1 papryka żółta
- 1 papryka czerwona
Wykonanie:
1.
Mięso pokroić w kostkę o bokach 2cm. Cebulę pokroić w piórka. Papryki pokroić w kostkę.
2.
Tłuszcz na patelni mocno rozgrzać. Wrzucić mięsko, obsmażyć z wszystkich stron na dużym ogniu. Dorzucić cebulę. Chwilę podsmażyć. Podlać wrzącą wodą, około 100ml. Dusić pod przykryciem przynajmniej 1.5 godziny. W między czasie sprawdzać i podlewać wrzątkiem. 20 minut przed końcem dodać papryki.
3.
Gdy mięso jest już miękkie posolić i popieprzyć według upodobań.
Do potrawy podawać:
Przepis dodano 23 marca 2012
Komentarze (1)