Ostatnio oglądane

Wiosna na talerzu

Na straganach są już pierwsze świeże regionalne warzywa: rzodkiewka, sałata, szczypior, a nawet szparagi. Już się chce takich warzywek, które nie pokonały tysiące kilometrów, by trafić na sklepowe półki, a sprzedawane są prosto od rolnika, często ubrudzone ziemią. Takie warzywa są pełne drogocennych witamin. A nierzadko hodujemy je sami w przydomowych ogródkach.

Mufiny z truskawkami

Owocowe, kolorowe, wiosenne mufiny na Dzień Matki. W Niemczech ten dzień obchodzimy w tym roku 13 maja. Takie mufiny przygotowane z dziećmi smakują jeszcze bardziej.

porcje: 12, 35 minut, gotowanie z dziećmi, polska, wypieki

Dodaj do listy zakupów

Zobacz przepis

Surówka z rzodkiewką i chilli

Surówka z zielonej papryki, rzodkiewki i chilli w limonkowej marynacie.

porcje: 2, 20 minut, część obiadu - warzywo

Dodaj do listy zakupów

Zobacz przepis

Szparagi w sosie śmietanowo-serowym

Tagliatelle polane sosem z gorgonzolą i szparagami. Proste, szybkie i pyszne.

porcje: 4, 40 minut, obiad, wegetariańska

Dodaj do listy zakupów

Zobacz przepis

Szparagi zapiekane w sosie

Szparagi zapiekane w sosie bazyliowym, podane jako samodzielna przekąska lub na kolację. Tak zapiekane są bardzo kruche i nie tracą na swojej wartości odżywczej i smakowej. Dla gości proponuje podać je elegancko, używając ...

porcje: 4, 40 minut, kolacja, europejska, przyjęcia i imprezy

Dodaj do listy zakupów

Zobacz przepis

Botwinka

Można ją ugotować jedynie jak są młode buraczki czerwone. A one są dostępne tylko wiosną. I to skojarzenie z wiosną to wystarczający powód by znać i używać ten przepis.

porcje: 4, 30 minut, zupa, europejska

Dodaj do listy zakupów

Zobacz przepis

Szparagi w sosie holenderskim

Szparagi kupione zaraz po zerwaniu, prosto z pola, nie trzeba nawet gotować, można je chrupać jak marchewkę. Są lekko słodkie i nie ma w nich ani grama goryczki. Mamy to szczęście, że w okolicy są pola szparagowe i nigdy nie ...

porcje: 2, 20 minut, kolacja, niemiecka

Dodaj do listy zakupów

Zobacz przepis

Ciasto z rabarbarem

Jest to ciasto z owocami które, jako pierwsze pieczemy na wiosnę. Kwaskowaty rabarbar bardzo dobrze komponuje się ze słodkim ciastem.

porcje: 8, 1 godzina 30 minut, wypieki, polska, przyjęcia i imprezy

Dodaj do listy zakupów

Zobacz przepis

Znaleziono 24 przepisy - strona 1/4

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane