Zaloguj się żeby móc ocenić.

karina
Mozzarella w śmietanie z chilli i cytryną
-
Porcje:
4
-
-
Czas całkowity:
15 minut
-
Składniki:
- 250 g mozzarelli
- 150 ml kwaśnej śmietany
- 1 cytryna
- 1 świeże czerwone chilli
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 garść liści majeranku
- do smaku soli
- do smaku pieprzu
Wykonanie:
1.
Mozzarellę pokrój w plastry grubości 1cm i ładnie ułóż na talerzu.
2.
Cytrynę sparz. Skórkę zetrzyj na tarce, a sok wyciśnij.
3.
Śmietanę wymieszaj z solą i pieprzem. Dodaj sok z połowy cytryny. Mozzarellę polej śmietaną, a następnie posyp skórką z cytryny.
4.
Papryczkę chilli przekrój na pół, usuń nasiona wraz z białym miąższem. Skórkę pokrój w bardzo cieńkie paseczki. Posyp nimi mozzarellę.
5.
Posyp listkami majeranku i skrop oliwą. Możesz podawać natychmiast, ale może też postać w lodówce przez kilka dni.
Do potrawy podawać:
Przepis dodano 29 maja 2011
Skomentuj pierwszy!