Zaloguj się żeby móc ocenić.
karina
Spaghetti z pomidorami, kaparami i miętą
-
Porcje:
2
-
-
Czas całkowity:
15 minut
-
Składniki:
- 250 g spaghetti
- 500 g pomidorów koktajlowych
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki kaparów
- kilka liści mięty świeżej
- 0.5 łyżeczki płatków chilli
- 4 łyżki oliwy
- do smaku soli i pieprzu
Wykonanie:
1.
Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2.
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę.
3.
Na patelni rozgrzać oliwę i dodać posiekny w plasterki czosnek. Smażyć na bardzo małym ogniu. Gdy czosnek będzie brązowy, wyjąć go z oliwy i wyrzucić.
4.
Do oliwy dodać chilli i pomidory. Smażyć na mocnym ogniu przez 1-2 minuty.
5.
Dodać kapary i posiekaną miętę. Posolić i popieprzyć do smaku. Sciągnąć z ognia.
6.
Na patelnię dodać makaron i wymieszać z sosem. Można nakładać na talerze.
Przepis dodano 11 czerwca 2011
Skomentuj pierwszy!