Ostatnio oglądane

AC_1322235426.jpg

karina

Spaghetti z pomidorami, kaparami i miętą

Pomidory koktajlowe z kaparami i posiekaną miętą stanowią pyszny sos do makaronu

Spaghetti z pomidorami, kaparami i miętą
Autor zdjęcia: karina

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Posiłek:

      lunch

    • Dieta:

      wegetariańska

    • Czas całkowity:

      15 minut

Składniki:

  • 250 g spaghetti
  • 500 g pomidorów koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki kaparów
  • kilka liści mięty świeżej
  • 0.5 łyżeczki płatków chilli
  • 4 łyżki oliwy
  • do smaku soli i pieprzu

Wykonanie:

1.

Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2.

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę.

3.

Na patelni rozgrzać oliwę i dodać posiekny w plasterki czosnek. Smażyć na bardzo małym ogniu. Gdy czosnek będzie brązowy, wyjąć go z oliwy i wyrzucić.

4.

Do oliwy dodać chilli i pomidory. Smażyć na mocnym ogniu przez 1-2 minuty.

5.

Dodać kapary i posiekaną miętę. Posolić i popieprzyć do smaku. Sciągnąć z ognia.

6.

Na patelnię dodać makaron i wymieszać z sosem. Można nakładać na talerze.

Przepis dodano 11 czerwca 2011

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane