Ostatnio oglądane

AC_1322235426.jpg

karina

Łosoś zapiekany z serkiem

Bardzo prosta i smaczna ryba, przed pieczeniem posmarowana serkiem smakowym śmietankowym typu Philadelphia.

Łosoś zapiekany z serkiem
Autor zdjęcia: karina

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Posiłek:

      część obiadu - białko

    • Dieta:

      zdrowa

    • Czas całkowity:

      40 minut

    • Czas przygotowywania składników:

      10 minut

    • Czas pieczenia:

      30 minut

Składniki:

  • 2 porcje filetów łososia
  • 50 g serka śmietankowego czosnkowo-ziołowego
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 0.5 łyżeczki skórki z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • do smaku sól i pieprz
  • 1 łyżeczka szczypiorku

Wykonanie:

1.

Piekarnik nastawić na 200 stopni C.

2.

Filety umyć, posolić i popieprzyć. Ułożyć na małej blaszce posmarowanej oliwą.

3.

Wymieszać bułkę tartą z skórką cytryny oraz posiekanym szczypiorkiem.

4.

Na filety nałożyć cały serek (warstwa o grubości niecałego 0.5cm) i posypać bułką tartą.

5.

Piec na górnej półce piekarnika około 25 minut.

Do potrawy podawać:

z zieloną sałatą, najlepiej rukolą, oraz z młodymi ziemniakami lub chlebem

Przepis dodano 17 czerwca 2011

Komentarze (1)

Iwona 18 czerwca 2011 08:44 #1 reply report
Jak ja lubię łososia! Praktycznie pod każdą postacią. A ten wygląda bardzooo apetycznie!

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane