Ostatnio oglądane

F_7_1370418383.jpg

Iwona

Carpaccio z buraczków

Smaczne połączenie niezbyt lubianych buraków. Młode buraczki są lekko słodkawe i dobrze smakują w połączeniu z octem winnym i fetą. Są fantastyczną przystawką do obiadu lub kolacji.

Carpaccio z buraczków
Autor zdjęcia: Iwona

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Posiłek:

      małe co nieco

    • Kuchnia:

      polska

    • Dieta:

      wegetariańska

    • Czas całkowity:

      40 minut

    • Czas gotowania:

      30 minut

Składniki:

  • 6 młodych buraczków
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 70 g sera feta
  • 1 garść pietruszki
  • 1 garść koperku
  • do smaku sól i pieprz

Wykonanie:

1.

Buraki umyć, ugotować w wodzie do miękkości- ok. 30 minut, obrać. Zioła umyć, wysuszyć, posiekać. Fetę pokruszyć rękoma na malutkie kawałki.

2.

Buraczki pokroić w dosyć cienkie plasterki.

3.

Plasterki buraczków ułożyć na talerzu w okrąg.

4.

Posolić, posypać pieprzem, skropić octem, oliwą, miodem. Posypać posiekanymi ziołami i pokruszoną fetą.

Przepis dodano 25 czerwca 2011

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane