Ostatnio oglądane

AC_1322235426.jpg

karina

Zapiekanka z łososia z makaronem

Macaroni zapieczone z łososiem z puszki.

Zapiekanka z łososia z makaronem
Autor zdjęcia: karina

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    4

    • Posiłek:

      obiad

    • Czas całkowity:

      1 godzina

  • Dodatkowe narzędzia:

    naczynie żaroodporne

Składniki:

  • 450 g macaroni lub cellentani (lub inne cieńkie rurki)
  • 400 g czerwonego łososia z puszki
  • 500 g passaty
  • 3 łyżki mascarpone
  • 140 g mozzarelli
  • 1 garść bazylii
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 30 g orzeszków piniowych
  • 30 g masła

Wykonanie:

1.

Nagrzej piekarnik do 190 stopni C.

2.

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

3.

Łososia przełóż do miski. Sprawdź czy nie ma ości. Dodaj liście bazylii, z grubsza porwane na mniejsze kawałki, passatę, mozzarellę i mascarpone. Dodaj odsączony makaron. Posól i popieprz według upodobań. Wszystkie składniki wymieszaj.

4.

Tak przygotowaną mieszankę przełóż do naczynia żaroodpornego. Na górze połóż kawałki masła, posyp orzeszkami i bułką tartą.

5.

Piecz około 20 minut, aż góra będzie złocista.

Do potrawy podawać:

mieszana zielona sałata z oliwą i octem balsamicznym

Przepis dodano 6 lipca 2011

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane