Ostatnio oglądane

F_6_1308498532.jpg

marysia

Marchewkowa sałatka

Marchewki nigdy nie jest za dużo w naszym jadłospisie. Organizm dobrze zabezpieczony rzadko poddaje się chorobom.

Marchewkowa sałatka
Autor zdjęcia: marysia

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    4

    • Posiłek:

      część obiadu - warzywo

    • Kuchnia:

      polska

    • Dieta:

      wegetariańska

    • Czas całkowity:

      30 minut

Składniki:

  • 150 g marchewki
  • 1 mały por
  • 1 jabłko
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki oliwy
  • do smaku sól i pieprz
  • do smaku cukier

Wykonanie:

1.

Z pora odcinamy zielone liście. Pozostawiamy tylko białą część. Bardzo dokładnie myjemy, przecinamy na pół. Drobno siekamy, solimy.

2.

Marchewkę myjemy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o małych otworach

3.

Jabłko obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych otworach.

4.

Ogórki również ścieramy na tarce o dużych otworach.

5.

Po 15 minutach wyciskamy sok z pora i łączymy wszystkie składniki.

6.

Przyprawiamy do smaku, dodajemy szczypiorek, oliwę.

Dodatkowe uwagi:

Do sałatki możemy dodać parę łyżek groszku konserwowego lub kukurydzy.

Przepis dodano 12 sierpnia 2011

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane