Ostatnio oglądane

F_3_1399026639.jpg

goszka

Kasza gryczana z zapiekanymi warzywami

Przepyszny lekki posiłek.

Kasza gryczana z zapiekanymi warzywami
Autor zdjęcia: goszka

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Posiłek:

      kolacja

    • Dieta:

      wegetariańska

    • Czas całkowity:

      1 godzina

Składniki:

  • 3 pomidory
  • 100 g pieczarek
  • 1 oberżyna
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 0.5 główki czosnku
  • 1 cytryna
  • 4 łyżki oliwy
  • 100 g kaszy gryczanej
  • 50 g orzeszków nerkowca
  • do smaku pieprz
  • do smaku sól

Wykonanie:

1.

Nastaw piekarnik na 200 stopni C.

2.

Pomidory, cebulę i cytrynę pokrój w ćwiartki. Oberżynę pokrój w kostkę. Z papryki usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.

3.

Rozłóż wszystkie warzywa w dużym naczyniu żaroodpornym, posól i popieprz, polej oliwą. Wymieszaj. Piecz około 45 minut.

4.

Orzeszki nerkowca smaż na patelni (bez tłuszczu) aż się zabrązowią.

5.

Ugotuj kaszę gryczaną zgodnie z intrukcją na opakowaniu.

6.

Na talerze nakładaj warzywa, na nie połóż kaszę gryczaną i posyp orzeszkami nerkowca.

Przepis dodano 17 sierpnia 2011

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane