Ostatnio oglądane

F_6_1308498532.jpg

marysia

Kolorowa patelnia

Potrawa szczególnie polecana na wczesną kolację.

Kolorowa patelnia
Autor zdjęcia: marysia

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    1

    • Posiłek:

      obiad

    • Kuchnia:

      europejska

    • Czas całkowity:

      30 minut

Składniki:

  • 300 g ziemniaków
  • 1 mały por
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 parówki cielęce
  • 400 ml bulionu z drobiu
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
  • 1 łyżka oleju

Wykonanie:

1.

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w dużą kostkę. Marchewkę obrać, umyć, pokroić w plasterki. Pora oczyścić, umyć, pokroić w duże ukośne plastry.

2.

Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, zeszklić.

3.

Do cebuli wrzucić marchewkę, ziemniaki, krótko razem podsmażyć na silnym ogniu. Dodać pora. Wymieszać wszystkie składniki, posolić dodać pieprz.

4.

Podlać bulionem. Gotować na silnym ogniu około 12 minut. Od czasu do czasu zamieszać.

5.

Parówkę pokroić na plasterki, wrzucić tuż przed końcem gotowania.

6.

Ewentualnie jeszcze raz do prawić do smaku.

7.

Posypać pietruszką.

Dodatkowe uwagi:

Do tej potrawy możemy wykorzystać każdą kiełbasę np. śląską, podwawelską.

Przepis dodano 25 sierpnia 2011

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane