Ostatnio oglądane

F_12_1302632737.jpg

Hanka

Babeczki z malinami

Sezonowy deser, bardzo pyszny i co ważniejsze bardzo szybki w przygotowaniu

Babeczki z malinami
Autor zdjęcia: Hanka

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    12

    • Posiłek:

      małe co nieco

    • Czas całkowity:

      30 minut

    • Czas przygotowywania składników:

      15 minut

    • Czas pieczenia:

      15 minut

  • Dodatkowe narzędzia:

    formy na muffinki 12 sztuk

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie budyniu o smaku waniliowym
  • 1/2 l mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 20 dag malin
  • 12 listków świeżej mięty
  • 1 jajko

Wykonanie:

1.

Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu ale z nieco mniejszej ilości mleka aby budyń był bardziej gęsty

2.

Ciasto francuskie pokroić na 12 kwadratów i wyłożyć nim foremki do muffinek

3.

Ugotowany i przestudzony budyń wyłożyć na ciasto do foremek

4.

Rozmącić jajko i posmarować nim brzegi babeczek

5.

Wstawić do nagrzanego do 200 st. piekarnika na 15 minut

6.

Po wystudzeniu babeczek1/2 godziny, ułożyć maliny i udekorować miętą

Źródło inspiracji:

Przepis znalazłam w internecie ale nie pamiętam autora

Przepis dodano 18 października 2011

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane