Zaloguj się żeby móc ocenić.
Hanka
Babeczki z malinami
-
Porcje:
12
-
-
Czas całkowity:
30 minut
-
Czas przygotowywania składników:
15 minut
-
Czas pieczenia:
15 minut
-
-
Dodatkowe narzędzia:
formy na muffinki 12 sztuk
Składniki:
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- 1 opakowanie budyniu o smaku waniliowym
- 1/2 l mleka
- 2 łyżki cukru
- 20 dag malin
- 12 listków świeżej mięty
- 1 jajko
Wykonanie:
1.
Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu ale z nieco mniejszej ilości mleka aby budyń był bardziej gęsty
2.
Ciasto francuskie pokroić na 12 kwadratów i wyłożyć nim foremki do muffinek
3.
Ugotowany i przestudzony budyń wyłożyć na ciasto do foremek
4.
Rozmącić jajko i posmarować nim brzegi babeczek
5.
Wstawić do nagrzanego do 200 st. piekarnika na 15 minut
6.
Po wystudzeniu babeczek1/2 godziny, ułożyć maliny i udekorować miętą
Źródło inspiracji:
Przepis dodano 18 października 2011
Skomentuj pierwszy!