Ostatnio oglądane

F_3_1399026639.jpg

goszka

Kotlety rybne

Kotlety z łososia z puszki z ziemniakami.

Kotlety rybne
Autor zdjęcia: goszka

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    4

    • Posiłek:

      część obiadu - białko

    • Czas całkowity:

      30 minut

Składniki:

  • 450 g łososia z puszki
  • 2 filety anchois
  • 400 g ziemniaków
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • do smaku sól

Wykonanie:

1.

Ugotuj ziemniaki z odrobiną soli i zrób pure.

2.

W misce wymieszaj: drobno pokrojone filety anchois, łososia bez zalewy, majonez, ziemniaki. Dodaj lekko ubite jajko. Wymieszaj.

3.

Z masy uformuj około 12 kotletów. Obtocz je w bułce tartej.

4.

Na patelni rozgrzej olej. Smaż kotlety po kilka minut z każdej strony. Natychmiast podawaj.

Przepis dodano 20 lipca 2012

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane