Ostatnio oglądane

F_3_1399026639.jpg

goszka

Sałata z tuńczyka i cannellini

Super prosta sałatka na lunch.

Sałata z tuńczyka i cannellini
Autor zdjęcia: goszka

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Posiłek:

      lunch

    • Czas całkowity:

      15 minut

Składniki:

  • 0.5 czerwonej cebuli
  • 185 g tuńczyka w zalewie z oleju słonecznikowego
  • 400 g fasoli cannellini z puszki
  • 2 łyżki pietruszki zielonej
  • 1 cytryna
  • 1 bagietka
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz

Wykonanie:

1.

Cebulę przekroić na pół i pokroić na bardzo cienkie plasterki. Przełożyć do miseczki, zalać lodowatą wodą (można dodać kilka kostek lodu) i odstawić na 10 minut.

2.

Fasolę odlać i przełożyć do dużej miski. Dodać tuńczyka, sok z cytryny, poszatkowaną zieloną pietruszkę oraz cebulę wyjętą z wody. Dodać oliwę, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Natychmiast podawać z bagietką.

Przepis dodano 27 lipca 2012

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane