Ostatnio oglądane

AC_1322235426.jpg

karina

Angielskie śniadanie

Śniadanie angielskie jest posiłkiem, po którym można iść góry przenosić. Bogaty w kalorie i sycący na pół dnia. Składa się zazwyczaj ze smażonej surowej kiełbasy wieprzowej, podgrzanej białej fasolki w sosie pomidorowym, zgrillowanego pomidora i pieczarek. Do tego jedno jajko w ulubionej postaci, tosty oraz kawa lub herbata.

Angielskie śniadanie
Autor zdjęcia: goszka

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Posiłek:

      śniadanie

    • Kuchnia:

      angielska

    • Okazja:

      grill

    • Czas całkowity:

      30 minut

Składniki:

  • 2 surowe kiełbasy (angielskiej najlepiej)
  • 2 jajka
  • 400 g pieczonej fasoli w sosie pomidorowym
  • 2 duże pomidory
  • kilka pieczarek
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 2 plastry bekonu

Wykonanie:

1.

Fasolkę z puszki podgrzać. Kiełbasę usmażyć lub zgrillować. Jajka przygotować w ulubionej postaci, albo wypuścić na patelnię i usmażyć lub ugotować na miękko. Na kolejnej patelni usmażyć bekon. Pomidory przekroić na pół i zgrillować lub usmażyć. Grzyby zgrillować lub usmażyć. Pomidory i grzyby można smażyć na patelni z kiełbasą lub boczkiem, ale trzeba to robić na mocnym ogniu, żeby nie zaczęły puszczać wody. Kromki chleba tostowego podgrzać w tosterze. Wszystko, za wyjątkiem tostów, nałożyć na jeden talerz. Natychmiast podawać.

Dodatkowe uwagi:

Te składniki występują niemal zawsze w angielskim śniadaniu. Ale można je jeszcze wzbogacić, jak na przykład o plasterek usmażonej kaszanki.

Przepis dodano 18 stycznia 2013

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane