Ostatnio oglądane

F_3_1399026639.jpg

goszka

Filety z kurczaka z kukurydzą

Extra szybkie i extra proste mięso na obiad.

Filety z kurczaka z kukurydzą
Autor zdjęcia: goszka

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Posiłek:

      część obiadu - białko

    • Czas całkowity:

      25 minut

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi kurczaka
  • 4 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju
  • do smaku sól
  • do smaku biały pieprz

Wykonanie:

1.

Mięso umyć, osuszyć. Można lekko rozbić tłuczkiem. Posolić i popieprzyć.

2.

Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i usmażyć filety z kurczaka. Zajmie to około 10-20 minut w zależności od wielkości piersi. Kurczak jest gotowy, gdy widelec włożony w mięso łatwo wchodzi.

3.

Gdy kurczak się smaży, na małej patelni rozgrzać masło i wrzucić kukurydzę odsączoną z zalewy. Smażyć kilka minut aż się lekko zabrązowi.

4.

Podawać kurczaka posypanego kukurydzą.

Do potrawy podawać:

ryż i brokuły lub fasolka szparagowa

Przepis dodano 11 lutego 2013

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane