Ostatnio oglądane

AC_1345448139.jpg

tunia76

Sernik na kruchym spodzie

Dominującym smakiem jest tutaj biały tradycyjny ser.

Sernik na kruchym spodzie
Autor zdjęcia: tunia76

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    12

    • Posiłek:

      wypieki

    • Kuchnia:

      polska

    • Czas całkowity:

      60 minut

    • Czas przygotowywania składników:

      30 minut

    • Czas pieczenia:

      30 minut

  • Dodatkowe narzędzia:

    Duża tortownica

Składniki:

  • 150 g zwykłych herbatników
  • 4 łyżki kajmaku
  • 2 łyżki orzechów ziemnych (nie solonych)
  • 1 łyżka ozdób czekoladowych
  • 500 g twarogu śmietankowego
  • 3 żółtka
  • 100 g masła
  • 4 łyżki cukru brązowego
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 3 łyżki mleka

Wykonanie:

1.

Herbatniki, orzechy i ozdoby miksujemy blenderem, dodajemy kajmak mieszamy i wykładamy do dużej tortownicy, wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia.

2.

Twaróg, żółtka, masło i cukier ucieramy na gładką masę i zalewamy kruchy spód tortownicy.Pieczemy około 30 minut w 170 stopniach C.

3.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem mleka. Jak wystygnie nasz sernik polewamy go czekoladą.

Przepis dodano 23 marca 2013

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane