Ostatnio oglądane

F_12_1302632737.jpg

Hanka

Karkówka w sosie

Łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny przepis

Karkówka w sosie
Autor zdjęcia: Hanka

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    6

    • Posiłek:

      kolacja

    • Czas całkowity:

      2 godziny 30 minut

    • Czas przygotowywania składników:

      30 minut

    • Czas pieczenia:

      2 godziny

  • Dodatkowe narzędzia:

    naczynie żaroodporne lub brytfanna

Składniki:

  • 1 kg karkówki b/k
  • 1/2 szklanki przyprawy w płynie maggi
  • 250 ml ketchupu pikantnego
  • 2 - 3 sztuki różnokolorowej papryki
  • 500 g pieczarek

Wykonanie:

1.

Mięsko umyć i pokroić w plastry grubości ok 1 cm.

2.

Pieczarki po umyciu pokroić na ćwiartki.

3.

Paprykę pokroić w kawałki wielkości 2 cm x 2 cm.

4.

Przygotować sos z przyprawy w płynie i ketchupu mieszając oba składniki.

5.

W naczyniu żaroodpornym lub w brytfannie ułożyć mięso, potem pieczarki i paprykę, zalać przygotowanym sosem.

6.

Całość przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na ok. 2 godziny. Po godzinie nieco obniżyłam temperaturę do 130 st.C

Do potrawy podawać:

potrawę najlepiej spożywać z pieczywem

Przepis dodano 30 marca 2013

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane