Ostatnio oglądane

AC_1298991634.jpg

stokrotka

Jajka z musem z awokado

Jajka w nowej odsłonie, tym razem z musem z awokado i pietruszki.

Jajka z musem z awokado
Autor zdjęcia: stokrotka

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    4

    • Posiłek:

      śniadanie

    • Kuchnia:

      europejska

    • Okazja:

      Wielkanoc

    • Dieta:

      wegetariańska

    • Czas całkowity:

      15 minut

  • Dodatkowe narzędzia:

    malakser

Składniki:

  • 7 jajek
  • 1 awokado (musi być bardzo miękkie)
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1-2 łyżki świeżej pietruszki (posiekanej)
  • do smaku sól i pieprz
  • 1-2 ząbki czosnku

Wykonanie:

1.

Jajka ugotuj na twardo, obierz, przekrój na pół, wyciągnij żółtka, będą potrzebne do musu. Awokado obierz, pokrój na takie kawałki by weszły do malaksera. Umieść resztę składników w malakserze i zmiksuj na w miarę gładką masę. Połówki jajek ułóż na półmisku i łyżką nakładaj mus. Udekoruj pietruszką lub kawałkami cytryny.

Przepis dodano 6 kwietnia 2013

Komentarze (1)

goszka 7 kwietnia 2013 19:45 #1 reply report
Pyszne :) W te święta wielkanocne robiłam poraz pierwszy i będe do nich wracać.

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane