Zaloguj się żeby móc ocenić.

stokrotka
Jajka z musem z awokado
-
Porcje:
4
-
-
Czas całkowity:
15 minut
-
-
Dodatkowe narzędzia:
malakser
Składniki:
- 7 jajek
- 1 awokado (musi być bardzo miękkie)
- 150 g jogurtu naturalnego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1-2 łyżki świeżej pietruszki (posiekanej)
- do smaku sól i pieprz
- 1-2 ząbki czosnku
Wykonanie:
1.
Jajka ugotuj na twardo, obierz, przekrój na pół, wyciągnij żółtka, będą potrzebne do musu. Awokado obierz, pokrój na takie kawałki by weszły do malaksera. Umieść resztę składników w malakserze i zmiksuj na w miarę gładką masę. Połówki jajek ułóż na półmisku i łyżką nakładaj mus. Udekoruj pietruszką lub kawałkami cytryny.
Przepis dodano 6 kwietnia 2013
Komentarze (1)