Ostatnio oglądane

F_3_1399026639.jpg

goszka

Kapusta włoska z boczkiem

Szybki i świetny dodatek do obiadu. Szczególnie pasuje do pieczeni.

Kapusta włoska z boczkiem
Autor zdjęcia: goszka

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    4

    • Posiłek:

      część obiadu - warzywo

    • Czas całkowity:

      15 minut

Składniki:

  • 1 kapusta włoska
  • 100 g boczku wędzonego
  • 1-2 łyżki orzeszków piniowych
  • 1 ząbek czosnku

Wykonanie:

1.

Kapustę posiekaj. Boczek pokrój w mała kostkę i usmaż na patelni. Do patelni dodaj drobno posiekany czosnek i orzeszki i smaż 1-2 minuty, aż czosnek i orzeszki lekko się usmażą. Dodaj kapustę. Wymieszaj i smaż kilka minut, aż kapusta zmięknie. Dopraw solą i pieprzem według upodobań.

Dodatkowe uwagi:

Grubość kawałków na jakie siekamy kapustę wpływa nie tylko na czas smażenia ale też na smak potrawy. Mi ona najbardziej smakuje, jeśli kapusta jest posiekana na drobne wiórki (co najprościej zrobić w robocie kuchennym).

Przepis dodano 22 kwietnia 2013

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane