Ostatnio oglądane

F_3_1399026639.jpg

goszka

Pasta kanapkowa z białej fasoli i tuńczyka

Bogata w białko pasta do kanapek. Bardzo łagodna w smaku, powinna więc smakować wszystkim dzieciom. Kanapki można dodatkowo wzbogacić plasterkiem pomidorka lub żółtego serka.

Pasta kanapkowa z białej fasoli i tuńczyka
Autor zdjęcia: goszka

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    4

    • Posiłek:

      śniadanie

    • Dieta:

      dla dzieci

    • Czas całkowity:

      15 minut

Składniki:

  • 400 g białej fasoli z puszki (użyłam cannellini)
  • 200 g tuńczyka w oliwie (dobrej jakości)
  • kilka łyżek natki pietruszki
  • 0.5 czerwonej cebuli (małej)
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz

Wykonanie:

1.

Z fasoli odlać zalewę. Pietruszkę drobno posiekać. Do robota kuchennego z nożem wrzucić cebulę i rozdrobnić. Dodać fasolę i tuńczyka z oliwą i rozdrobnić całość na jednolitą pastę. Jeśli nie masz robota, to wszystkie składniki bardzo drobno posiekać, a następnie rozdrobnić widelcem. Doprawić solą i pieprzem według upodobań.

Przepis dodano 29 kwietnia 2013

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane