Zaloguj się żeby móc ocenić.
goszka
Pasta kanapkowa z białej fasoli i tuńczyka
-
Porcje:
4
-
-
Czas całkowity:
15 minut
-
Składniki:
- 400 g białej fasoli z puszki (użyłam cannellini)
- 200 g tuńczyka w oliwie (dobrej jakości)
- kilka łyżek natki pietruszki
- 0.5 czerwonej cebuli (małej)
- do smaku sól
- do smaku pieprz
Wykonanie:
1.
Z fasoli odlać zalewę. Pietruszkę drobno posiekać. Do robota kuchennego z nożem wrzucić cebulę i rozdrobnić. Dodać fasolę i tuńczyka z oliwą i rozdrobnić całość na jednolitą pastę. Jeśli nie masz robota, to wszystkie składniki bardzo drobno posiekać, a następnie rozdrobnić widelcem. Doprawić solą i pieprzem według upodobań.
Przepis dodano 29 kwietnia 2013
Skomentuj pierwszy!