Zaloguj się żeby móc ocenić.
Iwona
Marynata do mięsa na grilla
-
Porcje:
1
-
-
Czas całkowity:
5 godzin 15 minut
-
Czas przygotowywania składników:
15 minut
-
Składniki:
- 1/2 cytryny (sok)
- 1/2 szkl. oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1-2 łyżeczki mielonego chilli (w proszku)
- 2 ząbki czosnku
- kilka gałązek tymianku
Wykonanie:
1.
Wszystkie składniki umieszczamy w słoiku, czosnek miażdżymy i dodajemy, z tymianku obrywamy listki i dodajemy. Słoik zakręcamy i wstrząsamy energicznie do połączenia się składników. Przygotowane medaliony pokrywamy całkowicie marynatą i zostawiamy w zamkniętym pudełku w lodówce na przynajmniej 4-5 godzin.
Dodatkowe uwagi:
Do potrawy podawać:
Przepis dodano 11 maja 2013
Skomentuj pierwszy!