Ostatnio oglądane

F_7_1370418383.jpg

Iwona

Fasolka szparagowa z boczkiem

Fasolka trochę inaczej, łagodny jej smak przełamuje chrupki, lekko słonawy boczek.

Fasolka szparagowa z boczkiem
Autor zdjęcia: Iwona

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Posiłek:

      część obiadu - warzywo

    • Kuchnia:

      polska

    • Okazja:

      obiad rodzinny

    • Czas całkowity:

      25 minut

Składniki:

  • 400 g fasolki szparagowej
  • 50 g lekko podwędzanego boczku
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 2 łyżeczki soli

Wykonanie:

1.

Fasolkę umyj, odetnij końcówki. W garnku zagotuj wodę, posól, wrzuć fasolkę i gotuj do miękkości, ok. 15 minut. Fasolkę odcedź, ułóż na talerzu.

2.

Boczek pokrój w małą kostkę lub krótkie paseczki. Na patelnię wrzuć masło i podgrzej, dorzuć boczek, smaż tak długo, aż zrobi się chrupiący, dorzuć bułkę tartą, wymieszaj i polej fasolkę. Od razu podawaj.

Do potrawy podawać:

ziemniaki, mięso

Przepis dodano 31 lipca 2013

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane