Ostatnio oglądane

F_3_1399026639.jpg

goszka

Surówka z kiszonej kapusty

Tradycyjna prosta i zdrowa surówka z kiszonej kapusty z marchewką.

Surówka z kiszonej kapusty
Autor zdjęcia: goszka

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Posiłek:

      część obiadu - warzywo

    • Kuchnia:

      polska

    • Czas całkowity:

      10 minut

Składniki:

  • 250 g kiszonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 0.5 cebuli (opcjonalnie)
  • 2 łyżki oleju
  • do smaku cukier
  • do smaku pieprz

Wykonanie:

1.

Kiszoną kapustę odcisnąć z wody i poszatkować. Dodać drobno startą marchewkę. Można dodać bardzo drobno posiekane pół małej cebuli. Dodać pół łyżeczki cukru, pieprzu i olej. Wymieszać. Doprawić według upodobań. Można posolić, ale zazwyczaj kapusta kiszona jest wystarczająco słona.

Do potrawy podawać:

<a href="http://www.ala-carte.pl/przepis/136/ziemniaki-do-obiadu" target="_blank">ziemniaki z wody </a> z koperkiem i <a href="http://www.ala-carte.pl/przepis/724/kotlety-schabowe" target="_blank">kotlety schabowe.</a>

Przepis dodano 2 sierpnia 2013

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane