Zaloguj się żeby móc ocenić.

goszka
Pasta korma
-
Porcje:
1
-
-
Czas całkowity:
15 minut
-
Składniki:
- 2 ząbki czosnku
- 5 cm świeżego imbiru
- 1 łyżeczka pieprzu cayenne
- 1 łyżeczka garam masala (najlepiej domowej)
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- 2 chilli zielone
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki zmielonych migdałów
- 2 łyżeczki nasion kminku
- 1 łyżeczka nasion kolendry
- 1 pęczek świeżej kolendry
- 1.5 łyżeczki soli
- 2 łyżki oleju
Wykonanie:
1.
Nasiona kolendry i kminku podgrzej 1-3 minut na suchej patelni, aż zaczną pachnieć. Rozdrobnij w moździerzu lub zmiel w młynku do kawy. Czosnek i imbir obierz. Chilli przkrój na pół i usuń nasiona. Najpierw rozdrobnij chilli, czosnek i imbir. Następnie dodaj wszystki pozostałe składniki i rozdrobnij w blenderze na jednolitą masę. Gdyby nie rozdrabniało się dobrze, to dodaj trochę wody i dalej rozdrabniaj.
Dodatkowe uwagi:
Przepis dodano 16 sierpnia 2013
Skomentuj pierwszy!