Ostatnio oglądane

F_5_1326220122.jpg

turbo_kucharz

Trójkolorowa surówka z papryki

Łagodna surówka z papryki to bomba z witaminy C.

Trójkolorowa surówka z papryki
Autor zdjęcia: turbo_kucharz

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    4

    • Posiłek:

      część obiadu - warzywo

    • Czas całkowity:

      15 minut

Składniki:

  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 1/2 czerwonej cebuli (średniej wielkości)
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (z pierwszego tłoczenia)
  • 2 łyżki octu balsamicznego (czerwonego)

Wykonanie:

1.

Umyć, odsączyć i wysuszyć warzywa.

2.

Poszatkować papryki na drobne kawałki mniej więcej 5 x 5 milimetrów.

3.

Poszatkować cebulę na bardzo drobno - mniej więcej 2 x 2 milimetry.

4.

Usunąć łodygi i zgrubnie poszatkować natkę pietruszki.

5.

Wymieszać dokładnie warzywa. Dodać oliwy z oliwek i octu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Dodatkowe uwagi:

Po dodaniu octu surówka straci trochę koloru, więc lepiej zrobić to tuż przed podaniem.

Źródło inspiracji:

Surówka Mamy

Przepis dodano 11 listopada 2013

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane