Ostatnio oglądane

F_3_1399026639.jpg

goszka

Pizza na chlebku pita

Szybki obiad lub kolację a la pizza można zrobić na chlebku pita. Chlebek najpierw sam podgrzać w piekarniku, następnie nałożyć na niego ulubione dodatki i piec kolejne 20-30 minut. Podawać z zieloną sałatą z rukolą i szpinakiem.

Pizza na chlebku pita
Autor zdjęcia: goszka

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Posiłek:

      kolacja

    • Dieta:

      wegetariańska

    • Czas całkowity:

      1 godzina

Składniki:

  • 2 duże chlebki pita (lub 4 małe)
  • 200 ml sosu pomidorowego do makaronu
  • 150 g grzybów shitake (lub pieczarek)
  • 1 czerwona cebula
  • 100 g brokuł
  • 125 g sera mozzarella
  • 50 g rukoli (lub innej ulubionej sałaty)

Wykonanie:

1.

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C.

2.

Chlebki pita podgrzać w piekarniku przez 5-10 minut, aż trochę stwardnieją.

3.

Chlebki wyjąć z pieca. Nałożyć na nie sos pomidorowy, na to cienkie plasterki brokuł, posiekane grzyby i plasterki cebuli. Posypać małymi kawałkami mozzarelli.

4.

Piec przez 30 minut lub do czasu aż serek się stopi i zabrązowi.

5.

Poawać na ciepło z zieloną sałatą.

Źródło inspiracji:

Joel Fuhrman

Przepis dodano 2 stycznia 2014

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane