Ostatnio oglądane

F_3_1399026639.jpg

goszka

Kasza jaglana

Kasza jaglana jest jedną z delikatniejszych i najsmaczniejszych kasz. I będzie jeszcze lepsza, jeśli ugotuje się ją z dodatkiem kostki bulionowej, marchewką i pietruszką. Pasuje do większości smażonych i pieczonych mięs.

Kasza jaglana
Autor zdjęcia: goszka

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Posiłek:

      część obiadu - cukry

    • Dieta:

      zdrowa

    • Czas całkowity:

      30 minut

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 375 ml bulionu (0.5-1 kostka wołowa)
  • 0.5 marchewki
  • 0.5 korzenia pietruszki

Wykonanie:

1.

Warzywa obierz i pokrój w kostkę.

2.

Do garnka wsyp 0.5 szklanki kaszy jaglanej i wlej 1.5 szklanki bulionu. Dodaj warzywa. Zamieszaj. Przykryj. Zagotuj i dalej gotuj na małym ogniu do czasu aż kasza zmięknie, około 15 minut.

Dodatkowe uwagi:

Kaszę jaglaną należy gotować w trzykrotnie większej objętości płynu. W szybkowarze kaszę gotuje się 5 minut.

Przepis dodano 21 stycznia 2014

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane