Zaloguj się żeby móc ocenić.
goszka
Enchillada z fasolą
-
Porcje:
3
-
-
Czas całkowity:
1 godzina
-
Składniki:
- 6 tortilli
- 1 papryka zielona
- 2 szklanki ugotowanej fasoli pinto (lub czarnej)
- 250 g sosu pomidorowego (lub duża puszka pomidorów)
- 1 szklanka kukurydzy (mrożona)
- 1 łyżka świeżej kolendry
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka mielonego chilli
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- 100 g żółtego sera
Wykonanie:
1.
Paprykę pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać.
2.
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Usmażyć cebulę z papryką.
3.
Dodać kminek i chilli. Wymieszać i smażyć przez pół minuty.
4.
Dodać sos pomidorowy, ugotowaną fasolę bez zalewy oraz kukurydzę. Gotować wszystko razem przez 5 minut.
5.
Dodać posiekaną kolendrę. Doprawić solą i pieprzem według upodobań.
6.
Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Przygotować naczynie żaroodporne, któego dno wysmarować odrobiną tłuszczu.
7.
Farsz nakładać na tortille i zwijać w rulon. Tortille układać w naczyniu żaroodpornym.
8.
Tortille posypać startym żółtym serem.
9.
Piec 20 minut.
Do potrawy podawać:
Przepis dodano 28 stycznia 2014
Skomentuj pierwszy!