Ostatnio oglądane

F_3_1399026639.jpg

goszka

Pak choi z mandarynką i migdałami

Świeży i chrupki pak choi z dodatkiem aromatycznej mandarynki i prażonych migdałów.

Pak choi z mandarynką i migdałami
Autor zdjęcia: goszka

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Posiłek:

      część obiadu - warzywo

    • Dieta:

      wegańska

    • Czas całkowity:

      15 minut

Składniki:

  • 150 g pak choi (to dwie średnie kapusty)
  • 3 szczypiory
  • 2 łyżki płatków migdałów
  • 2 mandarynki (lub 1 pomarańcza)
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • szczypta cukru
  • 1 łyżeczka sosu sojowego

Wykonanie:

1.

Płatki migdałów sprażyć na suchej patelni. Pilnować, żeby się nie przypaliły.

2.

Mandarynki obrać ze skórki i podzielić na cząstki. Opcjonalnie można usunąć cieńką błonę na pojedynczych kawałkach owocu.

3.

Pak choi dokładnie umyć. Pokroić na duże kawałki.

4.

Szczypiory umyć i pokroić.

5.

Przygotować sos według swojego ulubionego przepisu lub po prostu wymieszać trochę dobrej oliwy z octem balsamicznym i sosem sojowym. Doprawić cukrem, solą i pieprzem.

6.

Wszystkie składniki ze sobą wymieszać i natychmiast podawać.

Przepis dodano 1 kwietnia 2014

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane