Zaloguj się żeby móc ocenić.
goszka
Pak choi z mandarynką i migdałami
-
Porcje:
2
-
-
Czas całkowity:
15 minut
-
Składniki:
- 150 g pak choi (to dwie średnie kapusty)
- 3 szczypiory
- 2 łyżki płatków migdałów
- 2 mandarynki (lub 1 pomarańcza)
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka octu balsamicznego
- szczypta cukru
- 1 łyżeczka sosu sojowego
Wykonanie:
1.
Płatki migdałów sprażyć na suchej patelni. Pilnować, żeby się nie przypaliły.
2.
Mandarynki obrać ze skórki i podzielić na cząstki. Opcjonalnie można usunąć cieńką błonę na pojedynczych kawałkach owocu.
3.
Pak choi dokładnie umyć. Pokroić na duże kawałki.
4.
Szczypiory umyć i pokroić.
5.
Przygotować sos według swojego ulubionego przepisu lub po prostu wymieszać trochę dobrej oliwy z octem balsamicznym i sosem sojowym. Doprawić cukrem, solą i pieprzem.
6.
Wszystkie składniki ze sobą wymieszać i natychmiast podawać.
Przepis dodano 1 kwietnia 2014
Skomentuj pierwszy!