Ostatnio oglądane

F_6_1308498532.jpg

marysia

Mizeria z jogurtem

Jedna z wielu propozycji na mizerię.

Mizeria z jogurtem
Autor zdjęcia: marysia

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    4

    • Posiłek:

      część obiadu - warzywo

    • Kuchnia:

      europejska

    • Dieta:

      zdrowa

    • Czas całkowity:

      20 minut

Składniki:

  • 2 duże ogórki szklarniowe
  • 200 ml jogurtu
  • 1/4 pęczka koperku
  • 1/2 cytryny
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz

Wykonanie:

1.

Ogórki umyć, obrać ze skórki i drobno poszatkować na talarki na specjalnej tarce lub ręcznie. Plasterki powinny być bardzo cienkie.

2.

Ogórki posolić i odstawić na ok. 10 min. aby puściły sok. Będą wówczas jędrniejsze.

3.

Odlać wodę z ogórków, dodać pieprzu i soku z cytryny.

4.

Dodać jogurt, posypać koperkiem. Wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Dodatkowe uwagi:

Z jogurtem to jest wersja light. Najczęściej do mizerii dodaje się śmietanę, na pewno jest wówczas smaczniejsza.

Przepis dodano 16 kwietnia 2011

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane