Zaloguj się żeby móc ocenić.
Iwona
Gulasz z indyka i grzybów
-
Porcje:
4
-
-
Czas całkowity:
30 minut
-
Składniki:
- 600 g piersi z indyka
- 2 łyżeczki mielonej kolendry
- 1 łyżeczka cząbru
- 2-3 łyżki oleju
- do smaku sól i pieprz
- 600 g obgotowanych grzybów leśnych
- 1 szklanka wywaru spod gotowania grzybów
- 1 biała cebula
- 1 czerwona cebula
- 3 łyżki masła
- kilka gałązek tymianku
- 2-3 łyżki creme fraiche
Wykonanie:
1.
Pierś indyka pokrój w małe kęsy. Dopraw kolendrą, cząbrem, solą i pieprzem. Obsmaż na oleju. Odłóż na talerz.
2.
Cebulę poszatkuj w pióra. Na patelnię po indyku daj masło, wrzuć cebulę i podsmaż, aż się lekko zabrązowi. Dodaj grzyby i smaż razem z 5 minut. Wrzuć też kęsy indyka, wlej wywar z grzybów i duś z 10 minut. Na sam koniec wrzuć listki tymianku i dodaj crème fraîche. Dopraw solą i pieprzem.
Przepis dodano 12 września 2014
Skomentuj pierwszy!