Ostatnio oglądane

F_7_1370418383.jpg

Iwona

Gulasz z indyka i grzybów

Aromatyczny gulasz z udziałem leśnych grzybów i kęsami indyka. Szybki, prosty, bardzo kremowy, idealnie pasuje tu kasza jęczmienna czy gryczana.

Gulasz z indyka i grzybów
Autor zdjęcia: Iwona

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    4

    • Posiłek:

      obiad

    • Kuchnia:

      polska

    • Czas całkowity:

      30 minut

Składniki:

  • 600 g piersi z indyka
  • 2 łyżeczki mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka cząbru
  • 2-3 łyżki oleju
  • do smaku sól i pieprz
  • 600 g obgotowanych grzybów leśnych
  • 1 szklanka wywaru spod gotowania grzybów
  • 1 biała cebula
  • 1 czerwona cebula
  • 3 łyżki masła
  • kilka gałązek tymianku
  • 2-3 łyżki creme fraiche

Wykonanie:

1.

Pierś indyka pokrój w małe kęsy. Dopraw kolendrą, cząbrem, solą i pieprzem. Obsmaż na oleju. Odłóż na talerz.

2.

Cebulę poszatkuj w pióra. Na patelnię po indyku daj masło, wrzuć cebulę i podsmaż, aż się lekko zabrązowi. Dodaj grzyby i smaż razem z 5 minut. Wrzuć też kęsy indyka, wlej wywar z grzybów i duś z 10 minut. Na sam koniec wrzuć listki tymianku i dodaj crème fraîche. Dopraw solą i pieprzem.

Przepis dodano 12 września 2014

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane