Ostatnio oglądane

AlaCarte

Na codzień pracuje nad moją nową stroną internetową oraz namiętnie sieje i przesadzam w ogródku. Codziennie wieczorami poszukuję nowych smaków w kuchni, i jeśli tylko znajdę coś ciekawego, to dzielę się tymi odkryciami na tej stronie. W niedziele i święta przemierzam szlaki górskie na moim wspaniałym dwukołowym rumaku.

Ostatnie logowanie 28 kwietnia 2014

Konto dodano 17 listopada 2010

Komentarze pod przepisami i menu użytkownika AlaCarte

  • Taki smaczny, że raczej szkoda by było go nie zjeść ;)

    AlaCarte

    |

    Mazurek kajmakowy prosty

  • Ale ten mazurek piekny, az szkoda by bylo go jesc :-))

    Iwona

    |

    Mazurek kajmakowy prosty

  • Zgadzam sie z Hanią, kaczkę też piekłam dłużej, razem ok. 40 minut w piekarniku elektrycznym. Może to zależy od wielkości piersi, moje ważyły po 330 g. Piersi nie były wysuszone i dobrze smakowały w połączeniu z kluskami śląskimi.

    Iwona

    |

    Pieczone piersi kaczki z ananasem

  • moim zdaniem 25 minut w piekarniku to ciut mało. Od siebie dołożyłam 5 minut a jeszcze następne 5 by nie zaszkodziło. Polecam tak przygotowane piersi z kaczki. Są wyśmienite. Pasują na "proszony" obiadek, można sie popisać :-). Palce lizać !!!!!!!!!!!!

    Hanka

    |

    Pieczone piersi kaczki z ananasem

  • Super sprawa! Można też robić go jako deser i np wrzucić wiecej rodzynek i jakieś owoce - świetny, niezbyt słodki deser:)

    turbo_kucharz

    |

    Żółty ryż z rodzynkami

  • OK, mój ulubiony sposób na sałatkę z rukoli to dodać oliwy i octu. Myślałem, że nic go nie pobije i że nie bardzo więcej z rukolą da się zrobić (w sensie sałatek) ale gruszka do rukoli pasuje idealnie tylko trzeba ją odpowiednio pokroić (po pierwsze) oraz nie mogą to byc gruszki supersłodkie i miękkie - raczej te twarde i soczyste.

    turbo_kucharz

    |

    Rukola z gruszką

  • Wygląda super apetycznie. I na pewno tez tak smakuje.

    marysia

    |

    Falafel

  • Halloumi jest serem owczo-kozim (ale nie śmierdzi kozim!), o konsystencji twardej mozzarelli, dość mocno słonym. W trakcie smażenia zachowuje swój kształt i nie rozpływa się, jak inne sery. I prawdę mówiąc, nie wiem jaki inny ser zachowywałby sie podobnie. Ostatecznie próbowałabym dodać kawałki fety lub jakiegoś delikatnego sera koziego, bez smażenia i pokrojone w kostkę. Mozzarella wydaje mi się za łagodna w porównaniu z halloumi. Jeśli spróbujesz, to napisz proszę, sama jestem ciekawa jak by to mogło smakować.

    AlaCarte

    |

    Sałatka egzotyczna

  • A ser halloumi jakim serem można zastąpić, bo nie bardzo wiem jaki to jest ser! Bardzo bym chciała sobie zrobić tą sałatkę.

    marysia

    |

    Sałatka egzotyczna

  • Prawdziwki suszone - wspaniały smak. Ja używam podgrzybków suszonych tez są pyszne, ale jednak to nie jest to.

    marysia

    |

    Gulasz z indyka w sosie grzybowym

  • Super sos - polecam.

    marysia

    |

    Spaghetti alla putanesca

  • Wyglądają pysznie i na pewno tak smakują. Jutro je zrobię.

    marysia

    |

    Buraczki z chrzanem i rukolą

  • Uwielbiam takie buraki!

    Iwona

    |

    Buraczki z chrzanem i rukolą

  • Po angielsku te bułeczki nazywają się 'scone'[skon]. A odpowiednio podane zawsze wiążą się ze zjedzeniem przynajmniej jednej za dużo i leżeniem brzuchem do góry. Więc 'skonane' wydaje mi się moim najlepszym tłumaczeniem ;)

    AlaCarte

    |

    Skonane

  • Pytanie : dlaczego taka nazwa "skonane"

    marysia

    |

    Skonane

Znaleziono 20 komentarzy - strona 1/2

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane