Ostatnio oglądane

AlaCarte

Na codzień pracuje nad moją nową stroną internetową oraz namiętnie sieje i przesadzam w ogródku. Codziennie wieczorami poszukuję nowych smaków w kuchni, i jeśli tylko znajdę coś ciekawego, to dzielę się tymi odkryciami na tej stronie. W niedziele i święta przemierzam szlaki górskie na moim wspaniałym dwukołowym rumaku.

Ostatnie logowanie 28 kwietnia 2014

Konto dodano 17 listopada 2010

Komentarze dodane przez użytkownika AlaCarte

  • Bardzo dobre placuszki! Ściąga dla tych, którzy chcą je robić z resztek ryżu: 100g surowego ryżu to 200-250g ugotowanego ryżu.

    AlaCarte

    |

    Ryżowe naleśniki

  • Taki smaczny, że raczej szkoda by było go nie zjeść ;)

    AlaCarte

    |

    Mazurek kajmakowy prosty

  • Mhmmm, pięknie ta rolada wygląda :)

    AlaCarte

    |

    Rolada czekoladowa z mascarpone

  • Pyszny przepis :) Polecam!

    AlaCarte

    |

    Kurczak z ziołami i cytryną

  • Świetne ciasteczka, bardzo smaczne. U mnie też znikły za szybko, więc następnym razem będę robić dwa razy więcej :) Ifka, a masło ma być tylko miękkie, a czy nie lepiej byłoby z płynnym?

    AlaCarte

    |

    Ciastka z dżemem

  • To mój jeden z pierwszych wypieków drożdżowych i bułki chyba smakują tak jak powinny :) Dzięki za fajny przepis :) Tylko nie zrozumiałam jak rozpuścić drożdże z cukrem (?), więc wrzuciłam drożdże z cukrem do ciepłego mleka i pięknie się rozpuściły i zaczęły buzować, więc myślę, że tak też może być. A może masz jeszcze przepis Babci na chleb? Też bym chętnie spróbowała.

    AlaCarte

    |

    BUŁKI DROŻDŻOWE Z DŻEMEM

  • Halloumi jest serem owczo-kozim (ale nie śmierdzi kozim!), o konsystencji twardej mozzarelli, dość mocno słonym. W trakcie smażenia zachowuje swój kształt i nie rozpływa się, jak inne sery. I prawdę mówiąc, nie wiem jaki inny ser zachowywałby sie podobnie. Ostatecznie próbowałabym dodać kawałki fety lub jakiegoś delikatnego sera koziego, bez smażenia i pokrojone w kostkę. Mozzarella wydaje mi się za łagodna w porównaniu z halloumi. Jeśli spróbujesz, to napisz proszę, sama jestem ciekawa jak by to mogło smakować.

    AlaCarte

    |

    Sałatka egzotyczna

  • ala_MARina, bardzo lubię rybki, chętnie bym i tej spróbowała. A to danie należy jeść na ciepło czy na zimno? I z czym najlepiej jeść?

    AlaCarte

    |

    RYBA PO JAPOŃSKU

  • Pysznie to wygląda :) A w jaki sposób napełniasz rurki? Dla mnie to zawsze największy problem.

    AlaCarte

    |

    Cannelloni ze szpinakiem i pieczarkami

  • Po wsypaniu jednej szklanki, jak podaje przepis, masa była bardzo płynna i bałam się to tak zostawić. Dlatego w sumie dodałam prawie 3 szklanki. Piotr, na prawdę przy 1 szklance mąki wyjdzie dobre ciasto?!

    AlaCarte

    |

    Domowa pizza

  • Bardzo smaczny i szybki przepis. Tuż po ściągnięciu z ognia ja dodałam jeszcze garść poszatkowanej bazylii, która dobrze tu pasuje. Użyłam też pomidorów z puszki, bo nie lubię obierać skórek pomidorów. Z tego powodu sos pomidorowy gotowałam przez 10 minut, zanim dodałam mascarpone.

    AlaCarte

    |

    Kurczak w sosie z mascarpone

  • U mnie pogoda coraz bardziej letnia, nie mogę się już doczekać pierwszego grilla i spróbowania tych warzywek.

    AlaCarte

    |

    Aromatyczne warzywa z grila

  • Mmmm, ależ to wygląda apetycznie :) Ale by się zjadło :)

    AlaCarte

    |

    Risotto z suszonymi grzybami

  • Po angielsku te bułeczki nazywają się 'scone'[skon]. A odpowiednio podane zawsze wiążą się ze zjedzeniem przynajmniej jednej za dużo i leżeniem brzuchem do góry. Więc 'skonane' wydaje mi się moim najlepszym tłumaczeniem ;)

    AlaCarte

    |

    Skonane

  • Wczoraj robiłam i jakie pyszne mi wyszły! Poezja :) Wprowadziłam drobną modyfikacje i orzechy najpierw usmażyłam na maśle, bo takie lubie najbardziej. Przepyszne :)

    AlaCarte

    |

    Mufinki z białą czekoladą

Znaleziono 19 komentarzy - strona 1/2

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane