Ostatnio oglądane

F_2_1364317973.jpg

AlaCarte

Filety z kurczaka

Piersi kurczaka marynowane w sosie szalotkowo-musztardowym przypadną do gustu niemal każdemu.

Filety z kurczaka
Autor zdjęcia: AlaCarte

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    4

    • Posiłek:

      część obiadu - białko

    • Czas całkowity:

      2 godziny 30 minut

    • Czas przygotowywania składników:

      15 minut

    • Czas marynowania:

      2 godziny

    • Czas grillowania:

      15 minut

Składniki:

  • 600 g filetów z kurczaka
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 szalotki
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki octu winnego białego
  • 5 łyżek oliwy
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz

Wykonanie:

1.

Szalotki i czosnek obierz i rozdrobnij w malakserze lub pokrój w bardzo drobną kostkę. Wymieszaj z musztardą, oliwą, octem winnym, dopraw solą i pieprzem.

2.

Piersi kurczaka przekrój na pół, na cieńkie kotlety. Lekko rozbij tłuczkiem. Przełóż do głębokiego talerza, zalej marynatą, przykryj i odstaw do lodówki na 2 godziny.

3.

Po wyjęciu z lodówki lekko oczyść z marynaty. Grilluj lub smaż w niewielkiej ilości tłuszczu. Natychmiast podawaj.

Do potrawy podawać:

ziemniaki purée i surówka

Przepis dodano 23 listopada 2011

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane