Zaloguj się żeby móc ocenić.
goszka
Deser z mango i bitej śmietany
-
Porcje:
4
-
-
Czas całkowity:
1 godzina 10 minut
-
Czas przygotowywania składników:
10 minut
-
Czas mrożenia:
1 godzina
-
Składniki:
- 200 ml kremówki
- 1 duże mango
- 3 łyżeczki cukru pudru
Wykonanie:
1.
Z mango wykroić cały miąższ. Cztery plasterki można odłożyć do dekoracji. Resztę wrzucić do malaksera, dodać 1 łyżeczkę cukru pudru i rozdrobnić na puree (łyżeczkę puree można odłożyć do dekoracji). Do kremówki dodać pozostałe dwie łyżeczki cukru i ubić na bitą śmietanę. Wymieszać puree z mango z kremówką. Przełożyć do czterech salaterek i przyozdobić albo kawałkami mango albo odrobiną puree z mango. Dla ładnego wyrównania powierzchni można też wycisnąć wzorek kulistą stroną łyżeczki. Odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę, żeby deser stwardniał.
Dodatkowe uwagi:
Przepis dodano 11 stycznia 2013
Skomentuj pierwszy!