Ostatnio oglądane

F_3_1399026639.jpg

goszka

Deser z mango i bitej śmietany

Mango fool to deser z bitej śmietany wymieszanej z puree ze świeżego mango.

Deser z mango i bitej śmietany
Autor zdjęcia: goszka

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    4

    • Posiłek:

      deser

    • Kuchnia:

      angielska

    • Czas całkowity:

      1 godzina 10 minut

    • Czas przygotowywania składników:

      10 minut

    • Czas mrożenia:

      1 godzina

Składniki:

  • 200 ml kremówki
  • 1 duże mango
  • 3 łyżeczki cukru pudru

Wykonanie:

1.

Z mango wykroić cały miąższ. Cztery plasterki można odłożyć do dekoracji. Resztę wrzucić do malaksera, dodać 1 łyżeczkę cukru pudru i rozdrobnić na puree (łyżeczkę puree można odłożyć do dekoracji). Do kremówki dodać pozostałe dwie łyżeczki cukru i ubić na bitą śmietanę. Wymieszać puree z mango z kremówką. Przełożyć do czterech salaterek i przyozdobić albo kawałkami mango albo odrobiną puree z mango. Dla ładnego wyrównania powierzchni można też wycisnąć wzorek kulistą stroną łyżeczki. Odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę, żeby deser stwardniał.

Dodatkowe uwagi:

Porcje deseru wychodzą stosunkowo małe, ale są bardzo sycące.

Przepis dodano 11 stycznia 2013

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane