Ostatnio oglądane

F_7_1370418383.jpg

Iwona

Marynowany schab na grilla

Mięsko wyszło bardzo delikatne i wyraziste w smaku.

Marynowany schab na grilla
Autor zdjęcia: Iwona

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    3

    • Posiłek:

      część obiadu - białko

    • Okazja:

      grill

    • Czas całkowity:

      6 godzin

  • Dodatkowe narzędzia:

    grill węglowy

Składniki:

  • 0,5 kg schabu bez kości
  • 2 ząbki czosnku (sprasowanego)
  • 0,5 cm kawałek świeżego imbiru (startego)
  • 2 łyżki sosu teryaki
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczka pieprzu

Wykonanie:

1.

Schab pokrój w plastry o 2-3 mm grubości. W misce wymieszaj wszystkie pozostałe składniki marynaty. Włóż do tego schab, natrzyj go porządnie tą marynatą i wstaw na przynajmniej 5 godzin do lodówki. Piecz na grillu węglowym, ok. 10-15 minut.

Przepis dodano 21 sierpnia 2013

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane