Zaloguj się żeby móc ocenić.
Iwona
Kotleciki łososiowe z ciecierzycą
-
Porcje:
4
-
-
Czas całkowity:
1 godzina 30 minut
-
Czas leżakowania:
1 godzina
-
Składniki:
- 265 g ciecierzycy z puszki
- 250 g surowego łososia
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1/2 chilli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki mąki
- 1/2 cytryny (sok)
- 5 łyżek oleju rzepakowego (do smażenia)
- do smaku sól i pieprz
Wykonanie:
1.
Łososia pokrój w drobną kostkę, skrop sokiem z cytryny, odstaw.
2.
Ciecierzycę posiekaj w blenderze, ale nie na miazgę, na większe kawałki. Włóż do miski. Marchewkę i cebulę również zmiel w blenderze. Dołóż do ciecierzycy. Do masy dodaj też łososia, mąkę, proszek do pieczenia, posiekane chilli, sól i ewentualnie pieprz. Wymieszaj. Przykryj i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
3.
Z masy formuj kotleciki. Smaż na rozgrzanym oleju, po ok. 4-5 minut na każdą ze stron.
Przepis dodano 15 stycznia 2014
Komentarze (1)