Ostatnio oglądane

F_7_1370418383.jpg

Iwona

Kotleciki łososiowe z ciecierzycą

Miękkie, delikatne, lekko ostre. Świetne połączenie ryby z ciecierzycą, kotleciki są bardzo soczyste.

Kotleciki łososiowe z ciecierzycą
Autor zdjęcia: Iwona

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    4

    • Posiłek:

      część obiadu - białko

    • Dieta:

      zdrowa

    • Czas całkowity:

      1 godzina 30 minut

    • Czas leżakowania:

      1 godzina

Składniki:

  • 265 g ciecierzycy z puszki
  • 250 g surowego łososia
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1/2 chilli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki mąki
  • 1/2 cytryny (sok)
  • 5 łyżek oleju rzepakowego (do smażenia)
  • do smaku sól i pieprz

Wykonanie:

1.

Łososia pokrój w drobną kostkę, skrop sokiem z cytryny, odstaw.

2.

Ciecierzycę posiekaj w blenderze, ale nie na miazgę, na większe kawałki. Włóż do miski. Marchewkę i cebulę również zmiel w blenderze. Dołóż do ciecierzycy. Do masy dodaj też łososia, mąkę, proszek do pieczenia, posiekane chilli, sól i ewentualnie pieprz. Wymieszaj. Przykryj i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

3.

Z masy formuj kotleciki. Smaż na rozgrzanym oleju, po ok. 4-5 minut na każdą ze stron.

Przepis dodano 15 stycznia 2014

Komentarze (1)

goszka 24 stycznia 2014 14:57 #1 reply report
Pycha. I ciecierzyca i łosoś są tylko bardzo słabo wyczuwalne, a całość jest świetna. Do farszu dodałam też malutki kawałek świeżego imbiru, bo lubię. I polecam z buraczkami z chrzanem.

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane