Ostatnio oglądane

F_3_1399026639.jpg

goszka

Kasza z żółtym serem i świeżym szpinakiem

Kasza nie należy do ulubionych dań większości z nas, ale w tej kombinacji wielu może się do niej przekonać. Najbardziej pasuje tu kasza bulgur lub kasza jaglana. Może też być ryż, jak <a href="http://www.ala-carte.pl/przepis/6/ryz-z-serem-i-szpinakieml" target="_blank">w tym przepisie.</a>

Kasza z żółtym serem i świeżym szpinakiem
Autor zdjęcia: goszka

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Posiłek:

      część obiadu - cukry

    • Dieta:

      zdrowa

    • Czas całkowity:

      30 minut

Składniki:

  • 100-150 g kaszy (na 2 porcje)
  • 50 g świeżego szpinaku (lub mniej)
  • 80-100 g żółtego sera

Wykonanie:

1.

Kaszę ugotować.

2.

Ser zetrzeć na grubej tarce.

3.

Jeśli szpinak ma duże i grube liście, to wrzucić do wrzątku na kilka sekund, żeby zmiękł. Jeśli to młody szpinak, to tylko umyć.

4.

Do garnka z gorącą, odlaną kaszą wrzucić ser i szpinak. Dokładnie wymieszać.

Przepis dodano 10 marca 2014

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane