Zaloguj się żeby móc ocenić.
Hanka
Łosoś z warzywami
-
Porcje:
4
-
-
Czas całkowity:
30 minut
-
Czas przygotowywania składników:
10 minut
-
Czas smażenia:
20 minut
-
Składniki:
- 60 dag świeżego łososia bez skóry
- 1 opk warzyw na patelnie (ok. 70 dkg )
- 1 puszka pomidorów bez skóry (ok.250 g)
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 50 g masła
- do smaku sól i pieprz
- do smaku zioła wg uznania
- 200 g ryżu
Wykonanie:
1.
Rybę należy pokroić w 2 cm kostkę. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami wg własnego uznania i odstawić na 15 minut do lodówki.
2.
Nastawić wodę do gotowania ryżu, ugotować go zgodnie z przepisem na opakowaniu.
3.
Na dość głębokiej patelni rozgrzać olej i masło. Rozgnieść czosnek i podsmażyć 2 minuty.
4.
Wrzucić warzywa i podsmażyć tak jak jest napisane na opakowaniu. 10 minut przed zakończeniem dodać wcześniej przygotowaną rybę. Dusić pod przykryciem.
5.
Dodać pomidory i jeszcze przez chwilkę podgrzewać. Jeśli uznamy, że mamy za dużo sosu to należy nadmiar odparować.
6.
Podawać z ryżem.
Przepis dodano 17 stycznia 2015
Skomentuj pierwszy!