Ostatnio oglądane

F_12_1302632737.jpg

Hanka

Łosoś z warzywami

Obiad jednogarnkowy gotowy w pół godziny. Już ten fakt pozwala polubić go a jeśli dodam, że jest pyszny i łatwo modyfikować smaki stosując różne przyprawy to okaże się ulubiony nie tylko dla mnie.

Łosoś z warzywami
Autor zdjęcia: goszka

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    4

    • Posiłek:

      obiad

    • Czas całkowity:

      30 minut

    • Czas przygotowywania składników:

      10 minut

    • Czas smażenia:

      20 minut

Składniki:

  • 60 dag świeżego łososia bez skóry
  • 1 opk warzyw na patelnie (ok. 70 dkg )
  • 1 puszka pomidorów bez skóry (ok.250 g)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 50 g masła
  • do smaku sól i pieprz
  • do smaku zioła wg uznania
  • 200 g ryżu

Wykonanie:

1.

Rybę należy pokroić w 2 cm kostkę. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami wg własnego uznania i odstawić na 15 minut do lodówki.

2.

Nastawić wodę do gotowania ryżu, ugotować go zgodnie z przepisem na opakowaniu.

3.

Na dość głębokiej patelni rozgrzać olej i masło. Rozgnieść czosnek i podsmażyć 2 minuty.

4.

Wrzucić warzywa i podsmażyć tak jak jest napisane na opakowaniu. 10 minut przed zakończeniem dodać wcześniej przygotowaną rybę. Dusić pod przykryciem.

5.

Dodać pomidory i jeszcze przez chwilkę podgrzewać. Jeśli uznamy, że mamy za dużo sosu to należy nadmiar odparować.

6.

Podawać z ryżem.

Przepis dodano 17 stycznia 2015

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane