Zaloguj się żeby móc ocenić.
Iwona
Rukola z winegretem
-
Porcje:
2
-
-
Czas całkowity:
5 minut
-
Składniki:
- 100 g rukoli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki ostrej musztardy
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka wody
- 1/2 łyżeczki ciemnego sosu sojowego
- do smaku sól i pieprz
Wykonanie:
1.
Rukolę umyć i osuszyć.
2.
Pozostałe składniki wlać do słoika, zakręcić słoik i energicznie nim wstrząsać ok. 1 minuty, tak aby wszystkie składniki się połączyły, tworząc jednolitą konsystencję - emulsję.
3.
Tak powstałym winegretem polać, krótko przed podaniem, rukolę.
Dodatkowe uwagi:
Przepis dodano 17 kwietnia 2011
Komentarze (2)