Zaloguj się żeby móc ocenić.
turbo_kucharz
Groszek "Macho"
-
Porcje:
2
-
-
Czas całkowity:
15 minut
-
Składniki:
- 300 g groszku
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka suszonych płatków chilli (w zależności jak ostre się lubi)
- 3 ząbki czosnku
- do smaku sól
- kilka liści mięty
Wykonanie:
1.
Groszek ugotować na pół twardo. Podzielić na pół i jedną połowę ugnieść lub zmiksować na puree.
2.
Do groszkowego puree dodać zgniecione ząbki czosnku, roztopione masło, poszatkowaną na drobno miętę oraz płatki chilli i dokładnie wymieszać.
3.
Do pure dodać pozostały groszek i ostrożnie wymieszać aby przynajmniej cześć groszku została w całości. Posolić do smaku.
Dodatkowe uwagi:
Do potrawy podawać:
Źródło inspiracji:
Przepis dodano 21 sierpnia 2011
Skomentuj pierwszy!