Ostatnio oglądane

F_11_1301412125.jpg

Yogi_booboo

Łosoś norweski z majonezem

Bardzo smakuje z ryżem i surówką oraz znika zapach ryb

Łosoś norweski z majonezem
Autor zdjęcia: Yogi_booboo

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Posiłek:

      obiad

    • Czas całkowity:

      30 minut

Składniki:

  • 500 g filet łososia norweskiego świeżego
  • 2-3 cytryny
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 szczypta przypraw do ryb lub vegety

Wykonanie:

1.

Filet łososia norweskiego zalewamy sokiem z cytryny i zostawiamy na noc w lodówce.

2.

Łososia kładziemy na folii aluminiowej i posypujemy przyprawami (przyprawy mogą być do ryb lub nawet vegeta). Zawijamy w folii i wstawiamy do piekarnika (lub kombiwaru) na 15 minut w temperaturze ok 180⁰C. Odkrywamy folię z góry, smarujemy majonezem i pieczemy jeszcze 5 minut.

Przepis dodano 29 marca 2011

Komentarze (1)

goszka 3 kwietnia 2011 21:38 #1 reply report
Wczoraj zrobiłam tą rybkę i wyszła bardzo dobra! Majonez rzeczywiście dodaje smaku :)

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane