Ostatnio oglądane

F_11_1301412125.jpg

Yogi_booboo

Pstrąg w migdałach

Wolę jeść nie gotować, ale czasem chcę wiedzieć co mi tak smakowało :

Pstrąg w migdałach
Autor zdjęcia: Yogi_booboo

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Posiłek:

      obiad

    • Czas całkowity:

      40 minut

Składniki:

  • 2 sztuki pstrąga (świeżego oczyszczonego)
  • 1 cytryna
  • 20 g masła
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 gałązki koperku
  • 50 g płatków migdałowych
  • 1 szczypta przypraw

Wykonanie:

1.

Świeże oczyszczone pstrągi bez głów i łusek solimy i doprawiamy pieprzem lub innymi przyprawami np: skropić cytryną (i odstawiamy na ~20 minut). Nadziewamy pstrągi zielonym koperkiem i plasterkami masła. Obtaczamy pstrągi w migdałowych płatkach i smażymy na rozgrzanej oliwie po ~6-10 minut z każdej strony (na rumiano). Podajemy z plastrami(ćwiartkami) cytryny oraz surówki, ziemniaki , ryż, frytki, pieczywo wg. gustu.

Przepis dodano 6 listopada 2011

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane