Zaloguj się żeby móc ocenić.
Yogi_booboo
Pstrąg w migdałach
-
Porcje:
2
-
-
Czas całkowity:
40 minut
-
Składniki:
- 2 sztuki pstrąga (świeżego oczyszczonego)
- 1 cytryna
- 20 g masła
- 2 łyżki oliwy
- 2 gałązki koperku
- 50 g płatków migdałowych
- 1 szczypta przypraw
Wykonanie:
1.
Świeże oczyszczone pstrągi bez głów i łusek solimy i doprawiamy pieprzem lub innymi przyprawami np: skropić cytryną (i odstawiamy na ~20 minut). Nadziewamy pstrągi zielonym koperkiem i plasterkami masła. Obtaczamy pstrągi w migdałowych płatkach i smażymy na rozgrzanej oliwie po ~6-10 minut z każdej strony (na rumiano). Podajemy z plastrami(ćwiartkami) cytryny oraz surówki, ziemniaki , ryż, frytki, pieczywo wg. gustu.
Przepis dodano 6 listopada 2011
Skomentuj pierwszy!