Ostatnio oglądane

F_9_1301249333.jpg

Piotr

Fajitas

Specjał kuchni meksykańskiej.

Fajitas
Autor zdjęcia: Piotr

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Kuchnia:

      meksykańska

    • Posiłek:

      obiad

    • Czas całkowity:

      30 minut

Składniki:

  • 4 tortille
  • 250 g piersi z kurczaka
  • 2 pomidory
  • 2 papryki
  • 1 cebula
  • 1 główka sałaty lodowej
  • 1 łyżka przyprawy meksykańskiej

Wykonanie:

1.

Piersi z kurczaka pokroić w kawałki i obtoczyć w przyprawie meksykańskiej

2.

Paprykę i cebulę pokroić w paski

3.

Kilka liści sałaty lodowej oraz pomidory umyć i porwać/pokroić w drobne kawałki.

4.

Usmażyć piersi z kurczaka razem z papryka i cebulą

5.

Placki podgrzać w mikrofali. Na każdy placek nałożyć kilka łyżek farszu, kilka łyżek pomidorów i sałaty, zawinąć i podać.

Dodatkowe uwagi:

Ostatnio lubię przyprawiać na ostro, dlatego przed nałożeniem farszu smaruje placki sosem salsa.

Źródło inspiracji:

Próbowałem odtworzyć smak wyśmienitych fajitas z paczki UK-TESCO :-)

Przepis dodano 30 listopada 2011

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane