Ostatnio oglądane

F_6_1308498532.jpg

marysia

Jajka w sosie koperkowym

Pyszne letnie danie robione błyskawicznie.

Jajka w sosie koperkowym
Autor zdjęcia: marysia

Dodaj do listy zakupów

  • Porcje:

    2

    • Posiłek:

      część obiadu - białko

    • Kuchnia:

      polska

    • Dieta:

      zdrowa

    • Czas całkowity:

      15 minut

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz

Wykonanie:

1.

Jajka ugotować na twardo - 7 minut od momentu zagotowania wody. Włożyć do zimnej wody, obrać z łupinek.

2.

W rondlu rozpuścić masło, dodać mąkę, podgrzewać przez 2 minuty cały czas mieszając. Gdy lekko ściemnieje wlewać powoli zimny bulion, cały czas bardzo mocno mieszając. Dodać posiekany koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować ok. 5 minut.

3.

Jajka przekroić na połówki, polać sosem.

Przepis dodano 8 października 2011

O Ali Carte | Regulamin | Kontakt | Full feed | Ciasteczka/Cookies | Wpisy sponsorowane