Zaloguj się żeby móc ocenić.
marysia
Jajka w sosie koperkowym
-
Porcje:
2
-
-
Czas całkowity:
15 minut
-
Składniki:
- 4 jajka
- 1 pęczek koperku
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka mąki
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- do smaku sól
- do smaku pieprz
Wykonanie:
1.
Jajka ugotować na twardo - 7 minut od momentu zagotowania wody. Włożyć do zimnej wody, obrać z łupinek.
2.
W rondlu rozpuścić masło, dodać mąkę, podgrzewać przez 2 minuty cały czas mieszając. Gdy lekko ściemnieje wlewać powoli zimny bulion, cały czas bardzo mocno mieszając. Dodać posiekany koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować ok. 5 minut.
3.
Jajka przekroić na połówki, polać sosem.
Przepis dodano 8 października 2011
Skomentuj pierwszy!