Zaloguj się żeby móc ocenić.
marysia
Kapusta biała
-
Porcje:
4
-
-
Czas całkowity:
50 minut
-
Składniki:
- 70 dag białej kapusty
- 1 cebula
- 1/2 cytryny
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej czerwonej papryki
- 1/2 łyżeczki mielonego kminku
- 1/2 pęczka pietruszki
- 2 łyżki oleju
- 1 jabłko (małe)
- do smaku pieprz
Wykonanie:
1.
Kapustę umyć, przekroić na połowę i poszatkować.
2.
Do kapusty wlać szklankę wody, garnek przykryć i gotować ok. 20 minut pilnując żeby się nie przypaliła. W razie konieczności dolać troszkę wody.
3.
Cebulę drobno posiekać, przesmażyć na oleju.
4.
Do ugotowanej kapusty dodać sól, pieprz, kminek, paprykę, sok z cytryny, cukier, cebulę przesmażoną, potarte na drobnej tarce jabłko oraz posiekaną pietruszkę. Wszystko dobrze wymieszać. Odstawić na chwilę żeby smaki się przegryzły.
Przepis dodano 6 kwietnia 2011
Komentarze (2)